24.10.2017

Jungheinrich saņem divas vācu dizaina balvas

• ECE saņēmis atzinību par augsta klases ergonomisko dizainu • ERE izpelnās augstu novērtējumu par manevrēšanas spējas apvienojumu ar komfortu • Dizains kā kvalitātes un inovāciju izpausme

Pasūtījumu komplektētājs un elektriskie palešu ratiņi saņem divas vācu dizaina balvas

Vācijas Dizaina padome ir pasludinājusi, ka Jungheinrich horizontālais pasūtījumu komplektētājs ECE un elektriskie līdzgājēja palešu ratiņi ERE ir izvirzīti daudzu kārotajai Vācijas Dizaina balvai Transportēšanas līdzekļu kategorijā. No vairāk nekā 5000 konkurējošajiem pretendentiem starptautiskie eksperti no Vācijas Dizaina padomes izrādījuši atzinību diviem Jungheinrich transportlīdzekļiem to izcilo starptautiska līmeņa dizaina īpašību dēļ.

Žūrija atzīmēja ECE horizontālā pasūtījumu komplektētāja ergonomisko dizainu, kurā izturīga konstrukcija apvienota ar jaudīgu veiktspēju. Daudzkārt kopētais ECE dizains norāda uz Jungheinrich tendenci noteikt jaunus standartus šajā transportlīdzekļu kategorijā. Padomes dizaina eksperti izcēla atviegloto piekļuvi visiem ECE vadības elementiem un piederumiem, kas darba vietā padara to par ergonomisku pārvietošanas līdzekli. Patentētais jetPILOT daudzfunkciju stūres rats nodrošina intuitīvu ECE vadīšanu gluži kā automobilī, tas tika atzīts par papildu priekšrocību.

ERE elektriskais līdzgājēja kontrolētais krautņotājs tika izraudzīts balvai kompaktās manevrētspējas, kura apvienota ar ērtu braukšanas vadību, dēļ. Transportlīdzeklis tika konstruēts kā modulāra sistēma, kas ļauj to pielāgot un optimizēt konkrētām klienta vajadzībām. Papildus paaugstinātam ražīgumam Padomes lēmumā sava nozīme bija arī ergonomiskajiem aspektiem, jo īpaši attiecībā uz atbilstību katra vadītāja prasībām, — šo mērķi palīdz sasniegt vairāku dažādu stāvplatformu izvēle apvienojumā ar inovatīviem vadības risinājumiem. Daudzās papildu iespējas un transportlīdzekļu izturīgā konstrukcija atvieglo darbu, vienlaikus palielinot vadītāja un transportlīdzekļa drošību un samazinot ķermeņa pakļaušanu vibrācijai. Īsi sakot, ERE veic uzdevumus efektīvāk nekā citi šīs pašas klases krautņotāji.

Mihels Nībūrs (Michael Niebuhr), Jungheinrich Group rūpnieciskā dizaina nodaļas vadītājs skaidro: “Mums dizains nozīmē vairāk nekā tikai izstrādājuma izskatu. Tas ir mūsu uzņēmuma seja — mūsu panākumu galvenā sastāvdaļa, kā arī kvalitātes un inovāciju vizuālā izpausme. 2016. gadā Jungheinrich no jauna definēja savu transportlīdzekļu dizaina koncepciju, lai radītu nākotnē vērstu atšķirīgu dizainu. Jaunā efektīgā dizaina mērķis ir padarīt skaidri pamanāmas mūsu produkcijas tehniskā un ergonomiskā kvalitāte. Apvienojot dinamiku un izturību, šis kompetentais veidols rada uzticību un iedvesmo vēlmes.”

Vācijas Dizaina balva ir Vācijas Dizaina padomes galvenais raksturotājs starptautiskajā mērogā. Tās mērķis — atklāt, parādīt un godināt unikālas dizaina tendences. Tāpēc ik gadu tiek pasniegtas balvas par vislabākajiem pieteikumiem produkcijas un komunikācijas dizaina jomā, kas visi ar individuālām izpausmēm iet novatorisku jaunrades ceļu starptautiskajā dizaina pasaulē. 2012. gadā dibinātā Vācijas Dizaina balva ir viena no visā pasaulē visaugstāk vērtētajiem dizaina konkursiem, kas izpelnījies atzīstamu reputāciju tālu ārpus nozares aprindu robežām.

Vācijas dizaina balvu pasniedz Vācijas Dizaina padome — Vācijas vadošā autoritāte zīmolvedības un dizaina jomā. 1953. gadā pēc Vācijas Bundestāga iniciatīvas dibināta kā fonds, Padome atbalsta uzņēmumu zīmola vērtības palielināšanu ar dizaina palīdzību. Tas padara Vācijas Dizaina padomi par vienu no pasaules vadošajiem komunikācijas un zīmolvedības kompetences centriem dizaina jomā. Papildus nozares asociācijām un institūcijām fonda ekskluzīvajā biedru lokā ietilpst arī uzņēmumu īpašnieki un zīmolu direktori no daudzām ietekmīgām kompānijām.

Vācijas Dizaina balvas oficiālā pasniegšanas ceremonija norisināsies 2018. gada 9. februārī Ambiente — pasaules vadošās patēriņa preču izstādes ietvaros Frankfurtē, Vācijā.

Dibināts 1953. gadā, Jungheinrich AG ierindojas starp pasaulē vadošajiem intraloģistikas uzņēmumiem. Pamatojoties uz koordinētu materiālu apstrādes iekārtu, loģistikas sistēmu un pakalpojumu portfeli, Jungheinrich saviem klientiem piedāvā vienas pieturas aģentūras visaptverošos risinājumus. Galvenā mītne atrodas Hamburgā, Vācijā, bet grupa globāli ir pārstāvēta 36 valstīs ar tiešās tirdzniecības uzņēmumiem un vēl 70 valstīs ar partnerfirmām. 2015. gadā Jungheinrich bija vairāk nekā 15 000 darbinieku, un uzņēmums sasniedza 3,1 miljardus eiro tīrajos pārdošanas ieņēmumos 2016.gadā. Jungheinrich akcijas ir iekļautas MDAX.