09.02.2018

Jungheinrich četras reizes saņem IFOY sertifikātu “Labākais intraloģistikā"

• Uzņēmums ar lielāko IFOY finālistu skaitu konkursā • Godalga kategorijās “Noliktavu transports", “Integrētie noliktavu risinājumi” un “Gada īpašais izstrādājums” • IFOY sertifikāti apliecina Jungheinrich vadošo lomu inovāciju jomā

Augstas veiktspējas elektriskais vilcējs EZS 7280

Iepriekšējā vakarā Hannoverē Jungheinrich četras reizes saņēma sertifikātu “Labākais intraloģistikā”. Godalga tika piešķirta par loģistikas izstrādājumiem un risinājumiem kategorijās “Noliktavu transports”, “Integrētie noliktavu risinājumi” un “Gada īpašais izstrādājums”. Horizontālais komplektētājs ECE 225 ar easyPilot Follow sistēmu, augstas veiktspējas elektriskais vilcējs EZS 7280, akumulatoru lādēšanas sistēma SLH 300 un “Keller & Kalmbach” centrālās noliktavas paplašināšana ir 2018. gada starptautiskā balvu konkursa “Gada autokrāvējs” (International Forklift Truck of the Year jeb IFOY) finālisti. Šogad Jungheinrich ir vienīgais ražotājs, kas piedalās konkursā par atraktīvo IFOY godalgu, ar kuru katru gadu tiek apbalvoti pasaules labākie loģistikas risinājumi, ar četriem produktiem un risinājumiem.

Jungheinrisch AG par mārketingu un tirdzniecību atbildīgais valdes loceklis Dr. Lars Brzoska paskaidro: “Četras nominācijas trijās kategorijās vēlreiz pierāda Jungheinrich inovatīvās spējas intraloģistikā. Mēs esam inženieris mehāniķis, loģistikas sistēmu nodrošinātājs un programmatūras izstrādātājs vienā personā. Ar saviem īpaši novatoriskajiem un efektīvajiem loģistikas risinājumiem mēs nodrošinām mūsu klientiem maksimālu labumu.”

Par easyPILOT Follow

easyPILOT Follow saņēma IFOY sertifikātu “Labākais intraloģistikā” kategorijā “Noliktavu transports”. Tā ir daļēji automatizēta vadības sistēma, kas tiek izmantota, lai ļautu Jungheinrich horizontālajam komplektētājam ECE 225 automātiski sekot tā operatoram. Operators savukārt nēsā līdzi vadības pulti bikšu kabatā vai pie jostas un var pilnībā koncentrēties uz komplektēšanas procesu. Saistītais ECE pozicionē sevi precīzi tā, lai preces tiktu novietotas pareizajā vietā uz dakšām. Transportlīdzeklis vienmēr atrodas komplektēšanas vietā. Tas vienmēr seko operatoram, tam virzoties uz priekšu, un apstājas precīzā vietā. Tas novērš nepieciešamību pēc laiku patērējošās biežās pacelšanas un nolaišanas un garākiem braucieniem no izstrādājumu savākšanas vietas uz pasūtījumu komplektētāju un atpakaļ. easyPILOT Follow nodrošina komplektēšanas procesu bez kļūdām un maksimālu efektivitāti noliktavā.

Par augstas veiktspējas elektrisko vilcēju EZS 7280

EZS 7280 ir otrs Jungheinrich izstrādājums, kas tika nominēts kategorijā “Noliktavu transports”. 28 tonnu vilcējjaudas vilcējs tika izgatavots lieljaudas darbam lidostās, rūpniecībā vai loģistikā, un tas nosaka jaunu etalonu elektriskajiem vilcējiem. Pateicoties tā augstajam griezes momentam, elektriskais vilcējs ir paredzēts darbam uz rampām ar smagām kravām. Automātiskās stāvbremzes ar aizsardzību pret ripošanu atpakaļgaitā un braukšanas pret slīpumu funkcija nodrošina gludu apstāšanos un kustības atsākšanu uz rampas. Izmantojot jauno 500 Ah litija jonu akumulatoru, tiek garantēta īpaša efektivitāte. EZS 7280 sasniedz 25 km/h ātrumu un īpaši labi darbojas uz rampām. Rezultātā šie transportlīdzekļi ir reāla elektriska alternatīva tradicionālajiem vilcējiem ar iekšdedzes dzinējiem. Jungheinrich ir izstrādājis EZS 7280 ar tā kompakto izmēru un mazo pagrieziena rādiusu manevrēšanai pat pašās šaurākajās vietās. Drošība tiek garantēta, izmantojot palīdzības sistēmas.

Par “Keller & Kalmbach” centrālās noliktavas paplašināšanu

Kategorijā “Integrētie noliktavu risinājumi” Jungheinrich tika nominēts par “Keller & Kalmbach” centrālās noliktavas paplašināšanu Nirnbergas dienvidos esošajā Hilpolšteinā. Jungheinrich kā galvenais darbuzņēmējs paplašināja ostas noliktavu no piecām uz desmit joslām tās darbības laikā bez nevienas dienas pārtraukuma. Vienlaikus sākotnēji divu joslu automātiskā mazo daļu noliktava tika paplašināta par sešām joslām. Tika veikta arī jaunās plauktu noliktavas būvniecība 15 000 individuāli pielāgotiem plauktiem. Jungheinrich risinājums ietver visaptverošus datoru un datubāzes procesus, saskarnes ERP sistēmai un loģistikas procesu vadību, ko veic Jungheinrich WMS.

Par akumulatoru lādēšanas sistēmu SLH 300

Jungheinrich saņēma savu ceturto nomināciju par starptehnoloģiju akumulatoru lādēšanas sistēmu SLH 200 kategorijā “Gada īpašais izstrādājums”. Sistēma pārsteidz ar savu plašo spriegumu klāstu, dažādām izvēles opcijām un augsto efektivitātes pakāpi. Ar savu lielo opciju dažādību iekārta nodrošina optimālu cenas un veiktspējas  samēru katrā lietošanas reizē: SLH 300 ir pieejama 15–320 A ar 24 V, 48 V un 80 V. Lādētājs piedāvā lietotājam maksimālu elastību. Tas ir pieejams ar daudzām izvēlētajām opcijām, piemēram, pilnu grafisko displeju vai Aquamatik vadību. Unikāla ir inteliģentā ūdens uzpildes sistēma, izmantojot līmeņa sensoru — ja ūdens līmenis ir pārāk zems, lādētājs raida Aquamatik signālu. Šādā gadījumā ūdens tiek automātiski uzpildīts. Rezultātā tiek pagarināts akumulatora darbības laiks, tādējādi samazinot lietotāja izmaksas.

Par IFOY godalgu

IFOY godalgas piešķiršanas principi ir efektivitāte un novitāte, un savas speciālās tehniskās ievirzes dēļ tā tiek uzskatīta par vadošo godalgu par inovācijām intraloģististikas jomā. Katru gadu uzvarētājus izvēlas neatkarīga vadošo starptautisko ekspertu žurnālistu žūrija. Lēmums tiek pieņemts, balstoties uz neitrālu testu un zinātnisko inovāciju pārbaudi. Abas testu sērijas salīdzina finālistus ar to attiecīgajām konkurējošajām ierīcēm. IFOY godalgas sponsors, kas atrodas Federālās ekonomikas un enerģētikas ministrijas aizbildniecībā, ir VDMA Materiālu apstrādes un intraloģistikas asociācija. Jungheinrich ar septiņām uzvarām kopš 2013. gada pašlaik ir IFOY uzvarētāju saraksta augšgalā.

1953. gadā dibinātais uzņēmums Jungheinrich ir viens no pasaules vadošajiem intraloģistikas uzņēmumiem. Ar savu līdzsvaroto materiālu apstrādes iekārtu, loģistikas sistēmu un pakalpojumu piedāvājumu Jungheinrich nodrošina klientiem visaptverošus vienas pieturas aģentūras risinājumus. Grupu, kuras galvenais birojs atrodas Hamburgā, 39 valstīs pārstāv tiešās tirdzniecības uzņēmumi, savukārt citās 80 valstīs —– partneruzņēmumi. Jungheinrich visā pasaulē nodarbina vairāk nekā 16 000 darbinieku, un 2016. gadā uzņēmuma konsolidētais neto apgrozījums bija 3,1 miljards eiro. Jungheinrich akcijas ir iekļautas MDAX.