16.05.2018

Pusautomātisks loģistikas risinājums Vācijas lielākajai makaronu rūpnīcai

• Uzticams ekspluatācijas process, pateicoties EKS 215a automātiskajam pasūtījumu komplektētājam • Kompakta noliktava ar “shuttle” tipa plauktu sistēmu efektīvai platības izmantošanai • Loģistikas saskarne veic saziņu starp transportlīdzekļiem un Noliktavas vadības sistēmu (WMS)

Vācijas lielākā makaronu rūpnīca

Hamburga/Erfurte. Jungheinrich veido pusautomātisku gatavo preču noliktavu Vācijas vecākajam makaronu ražotājam Erfurter Teigwaren GmbH, kas atrodas Erfurtē, Tīringenē. Jaunā 130 metrus garā un 55 metrus platā zāle piedāvās Jungheinrich “shuttle” tipa plauktu risinājumu ar vietu vairāk nekā 26 000 paletēm. Uzņēmums Maintrans Logistik GmbH jau astoņus gadus nodrošina Erfurter Teigwaren GmbH loģistiku. Kopā ar Jungheinrich intraloģistikas ekspertiem uzņēmumi pašlaik veic ražotnes telpās noliktavas modernizēšanu. Maintrans Logistik GmbH pasūtītā projekta mērķis ir uzlabot ražošanas un loģistikas procesus Vācijas lielākajā makaronu rūpnīcā Erfurtē.

Rūpnīcā preces tiek ražotas visu diennakti, septiņas dienas nedēļā. Jaunās noliktavas nodošana ekspluatācijā tiek plānota šā gada oktobrī. Īpašā sistēmas iezīme ir tās darbībā izmantotie Jungheinrich EKS 215a automatizēti vadītie transportlīdzekļi. Pilnībā automatizētie transportlīdzekļi bez operatora apkalpo plauktu sistēmu ar sešiem Jungheinrich palešu pacēlājiem (Under Pallet Carriers). WLAN pilnībā kontrolē “shuttle” tipa plauktu sistēmas un pastāvīgi sazinās ar autonomajiem Jungheinrich transportlīdzekļiem. Pirmo reizi ieviešot šo risinājumu, kļuva iespējams būtiski palielināt kompaktās noliktavas ar “shuttle” tipa plauktu sistēmu efektivitāti. Automatizēti vadītos transportlīdzekļus pārvalda Jungheinrich vadības programmatūra kopā ar Jungheinrich loģistikas saskarni. Starpprogrammatūra veic centrālās saziņas iekārtas uzdevumus un interpretē informāciju, kas nepieciešama datu apmaiņai starp transportlīdzekļiem un Noliktavas vadības sistēmu.

Tas ir attiecināms arī uz manuālajiem, Erfurtē izmantotajiem, Jungheinrich krautņotājiem. Trīs ETV 320 bīdmasta krautņotāji ir aprīkoti ar liftNAVIGATION pusautomātisko plauktu augstuma selektoru, kas padara preču uzglabāšanu un izgūšanu lielā augstumā daudz efektīvāku. Pēc darbu pabeigšanas, Jungheinrich nodrošinās pabeigtās sistēmas pilnu apkalpošanu.

1953. gadā dibinātais uzņēmums Jungheinrich ir viens no pasaules vadošajiem intraloģistikas uzņēmumiem. Ar savu līdzsvaroto materiālu apstrādes iekārtu, loģistikas sistēmu un pakalpojumu piedāvājumu Jungheinrich nodrošina klientiem visaptverošus vienas pieturas aģentūras risinājumus. Grupu, kuras galvenais birojs atrodas Hamburgā, 39 valstīs pārstāv tiešās tirdzniecības uzņēmumi, savukārt citās 80 valstīs —– partneruzņēmumi. Jungheinrich visā pasaulē nodarbina vairāk nekā 16 000 darbinieku, un 2016. gadā uzņēmuma konsolidētais neto apgrozījums bija 3,1 miljards eiro. Jungheinrich akcijas ir iekļautas MDAX.