06.08.2018

Loģistikas risinājums dzīvojamo piekabju ražošanā: CAPRON dzīvojamo piekabju rūpnīca paļaujas uz Jungheinrich

• Konveijeru tehnoloģija preču saņemšanai un ražošanas savienojumam • Vadības tehnoloģija un vizualizācija • Jungheinrich noliktavu pārvaldības sistēma (WMS) pārvalda iekšējo materiālu plūsmu

CAPRON dzīvojamo piekabju rūpnīca paļaujas uz Jungheinrich

ERWIN HYMER GROUP rūpnīca CAPRON, kurā tiek ražotas dzīvojamās piekabes, ir uzticējusi Jungheinrich paplašināt noliktavas ietilpību savā ražošanas objektā Neištatē (Saksijā). Jungheinrich risinājums aptver noliktavu ar vienas ailes plauktiem glabāšanai vienā vai divos dziļumos. Šai paplašināšanai izmantotais plauktu darba aprīkojums ir no Jungheinrich filiāles MIAS, un tā nestspēja ir 2 tonnas. Capron piekabju rūpnīcas dažādās produkcijas zonas tiek apkalpotas, izmantojot sakraušanas un izņemšanas kanālus. Jaunā iekšējā noliktava ar plauktiem tiek izmantota kā buferzona izejmateriāliem, iegādātajām daļām un papildu materiāliem. Jungheinrich projekta specifisko materiālu apstrādes tehnoloģija transportē speciālos kravu pārvadātājus uz preču saņemšanas, produkcijas un izejošo preču zonu. Atkarībā no prasībām preču saņemšanas zonā kā iekšējie sistēmas pārvadātāji tiek nodrošināti divi atšķirīgi speciālie kravu pārvadātāji, kuru izmēri ir 1,15 x 1,25 m vai 2,5 x 1,25 m. Pēc iekraušanas tie tiek glabāti jaunajā automatizētajā augstplauktu noliktavā.

Visas iekšējās materiālu plūsmas uzraudzība un kontrole tiek veikta ar Jungheinrich noliktavu pārvaldības sistēmas palīdzību (WMS), tādējādi nodrošinot pārskatāmu un efektīvu noliktavas pārvaldību ar uzticamiem procesiem. Jungheinrich noliktavu pārvaldības sistēma WMS tika nosaukta par “2018. gada labāko rūpnīcas programmatūru”, pateicoties lielajiem klientu ieguvumiem un vienkāršībai, to integrējot esošajās programmatūras struktūrās.

1953. gadā dibinātais uzņēmums Jungheinrich ir viens no pasaules vadošajiem intraloģistikas uzņēmumiem. Ar savu līdzsvaroto materiālu apstrādes iekārtu, loģistikas sistēmu un pakalpojumu piedāvājumu Jungheinrich nodrošina klientiem visaptverošus vienas pieturas aģentūras risinājumus. Grupu, kuras galvenais birojs atrodas Hamburgā, 39 valstīs pārstāv tiešās tirdzniecības uzņēmumi, savukārt citās 80 valstīs —– partneruzņēmumi. Jungheinrich visā pasaulē nodarbina vairāk nekā 17 000 darbinieku, un 2017. gadā uzņēmuma konsolidētais neto apgrozījums bija 3,4 miljards eiro. Jungheinrich akcijas ir iekļautas MDAX.