10.12.2018

Viedā tehnoloģija Burgenlandē

• Jauna rūpnīca ar Jungheinrich automatizācijas tehnoloģiju • Augsto plauktu noliktava un automatizēta mazo daļu noliktava zem viena jumta • Optimāli rezultāti, pateicoties augstas veiktspējas plauktu apkalpošanas ierīcei Miniload

Sīkpreču automātiskā noliktava Miniload STC 2B1A

T.S. Altotec GmbH alumīnija logu un durvju sistēmu speciālists attīsta jaunu ražotni Burgenlandē (Austrijā). Īpaši šim nolūkam uzņēmums būvē 17 000 kvadrātmetrus lielu rūpnīcu Pinkafeld uzņēmējdarbības parkā, un tā tiks atvērta 2019. gada novembrī. Rūpnīca ir aprīkota ar Jungheinrich jaunāko noliktavu un automatizācijas tehnoloģiju. Apmēram 60 metrus garā zāle iekļauj, piemēram, augsto plauktu noliktavu ar 1000 palešu vietām un sīkpreču automātisku noliktavu (SAN) ar apmēram 7300 konteineru vietām. Augsto plauktu noliktavas darbā tiek lietoti noliktavu krautņotājceltņi no Jungheinrich meitasuzņēmuma MIAS, bet Jungheinrich pirmā pašizstrādātā plauktu apkalpošanas ierīce Miniload STC 2B1A tiek izmantota sīkpreču automātiskā noliktāvā. Ar maksimālu paātrinājumu Miniload sasniedz kustības ātrumu virs 6 metriem sekundē, apsteidzot citus augsta snieguma noliktavu krautņotājceltņus. Turklāt plauktu apkalpošanas ierīce Miniload izmanto īpašo enerģijas krātuvi, kas ir zināma kā SuperCapsun pielāgota apstrādes parametriem. Tā uzglabā bremzēšanas laikā atbrīvoto enerģiju un paātrinājuma laikā to ievada atpakaļ piedziņas sistēmā. Tā rezultātā Jungheinrich ir izdevies veiksmīgi samazināt nepieciešamo enerģiju, un jo īpaši noliktavu krautņotājceltnim nepieciešamo pievienoto slodzi, pārspējot konkurentus par 25 %. Noliktavas procesus vada Jungheinrich noliktavas vadības sistēma (WMS). Pateicoties tās modularitātei, noliktavas vadības programmatūru var pielāgot tieši Altotec vajadzībām un elastīgi piemērot nākotnes izaicinājumiem. Jungheinrich ir izveidojis iespaidīgu intraloģistikas komplektu. Mums bija īpaši svarīgi savā pusē iegūt tādu partneri kā Jungheinrich, kas visas šīs automatizētās sistēmas risinājuma funkcijas var piedāvāt no viena avota, skaidro Volfgangs Pecelsbergers (Wolfgang Pötzelsberger), Altotec operāciju vadītājs un rīkotājdirektora vietnieks. Piegādes specifikācija iekļauj arī konveijera tehnoloģiju, piemēram, ienākošo un izejošo preču pārraudzību, kā arī produkcijas pasūtījumu komplektēšanu.