01.03.2019

Lielāka drošība operatoram, mašīnai un noliktavai

• Negadījumu novēršana ar palīdzības sistēmām • Bīstamo zonu inteliģentā vadība ar zoneCONTROL • addedVIEW nodrošina redzamību visapkārt, pateicoties digitālajām kamerām

zoneCONTROL
Bīstamo zonu inteliģentā vadība ar zoneCONTROL

Hamburga. Augošā noliktavas procesu dinamika un sarežģītība palielina apdraudējuma potenciālu. Jungheinrich ir izvirzījis mērķi samazināt negadījumu skaitu intraloģistikā un priekšplānā izvirzīt personāla un noliktavas drošības jautājumu. Palīdzības sistēmas var palīdzēt noteikt kritiskas situācijas pirms to rašanās un samazināt negadījumu skaitu. Ar zoneCONTROL un addedVIEW Jungheinrich piedāvā divas palīdzības sistēmas, kas gan palielina drošību noliktavā, gan uzlabo noliktavas procesu efektīvu darbību.

zoneCONTROL

Palīdzības sistēma zoneCONTROL sastāv no stacionāras radiobākas un mobila komponenta uz krautņotāja, tostarp displeja un moduļa operatoriem. Vienlaikus ar brīdinājumiem par ar krautņotājiem un cilvēkiem pārslogotām zonām, tā spēj regulēt satiksmes krustojumus tā, lai tad, kad šajā zonā ir daudz krautņotāju, maksimālais ātrums tiktu samazināts līdz ļoti zemam.

To pašu radiobāku var arī savienot ar zāles vārtu vadības moduli, lai tie atvērtos, tuvojoties autorizētam krautņotājam, un paliktu aizvērti neautorizētiem krautņotājiem. Attiecīgā krautņotāja vadītājs saņem ziņojumu krautņotāja palīdzības displejā, bet krautņotāja ātrums var arī tikt samazināts automātiski uz ļoti mazu. Tostarp satiksmes gaismas vai brīdinājuma gaismas var savienot ar radiobākām, lai sniegtu informāciju apkārtējiem. zoneCONTROL var elastīgi pielāgot noliktavas specifiskajām vajadzībām, un tā ir viegli mērogojama. Sistēmu var arī izmantot esošajiem krautņotājiem neatkarīgi no to ražotāja. Visas zoneCONTROL funkcijas var aptvert ar tiem pašiem komponentiem. Pirmoreiz to var viegli pielāgot izmaiņām noliktavā vai autoparka paplašināšanai. zoneCONTROL nav nepieciešama centrāla vadības ierīce, nav arī jāveido atsevišķs servera tīkls. Katru atsevišķo radiobāku var konfigurēt viegli un individuāli. Tādējādi tiek nodrošināta situācijai specifiski un precīzi drošības uzlabojumi noliktavas kritiskajos satiksmes mezglos, neietekmējot efektivitāti.

addedVIEW

addedVIEW ir digitālas kameras apkārtējās redzamības sistēma. Tā ir piemērota kā palīdzības sistēma tieši pretsvara krautņotājiem. Digitālās kamera tehnoloģija īpaši labi reaģē uz sarežģītiem apgaismojuma apstākļiem, dinamiski pielāgojot ekspozīcijas parametrus. Tādējādi tiek novērsta pārmērīgas vai nepietiekamas ekspozīcijas attēlu reprodukcija, piemēram, gaismas un tumsas pārejās starp noliktavas ārējām un iekšējām zonām, un vadītājs vienmēr iegūst lielisku savas apkārtnes attēlu. Turklāt digitālo kameru izmantošana dod iespēju četru atsevišķo kameru attēlu plūsmas pārveidot par kopīgu attēlā reāllaikā un tādā veidā, ka vadītājs var redzēt savu krautņotāju no putna lidojuma (putna redzējumā). Dakšu gali un aizmugures atsvars tiek īpaši precīzi ievietots nepārtrauktajā attēlā. Pateicoties addedVIEW visaptverošajam skatam, vadītājs var droši un ātri pārvietoties pat šaurās sastrēguma situācijās.