+371 67813916 Servisa tālruņa līnija Bezmaksas tālruņa numurs
Kontaktveidlapa
Informatīvais biļetens
Čomutovas rūpnīca
19.06.2023

Jungheinrich uzsāk ražošanu Čomutovas rūpnīcā

- Jauna vieta bīdmasta krautņotāju ražošanai 37 000 kvadrātmetros.

- ETV 216i ir pirmais, kas nobraucis no ražošanas līnijas.

- Radītas vairāk nekā 350 jaunas darbavietas.

- Projekta budžets apmēram 60 miljoni eiro.

Jungheinrich sācis ražošanu jaunajā ražotnē Čomutovā, Čehijā. Pēc aptuveni desmit mēnešu būvniecības perioda ETV 216i bīdmasta krautņotājs kļuva par pirmo iekārtu, kas izlaista no ražošanas līnijas. Pateicoties jaunajai vietai, kura ir apmēram 37 000 kvadrātmetrus plaša, tur tiks radītas vairāk nekā 350 jaunas darbavietas. Projekta budžets apmēram 60 miljoni eiro.

Uzņēmumam Jungheinrich jaunā ražotne ir galvenā sastāvdaļa, lai sasniegtu “Stratēģijā 2025+” noteiktos izaugsmes mērķus un palielinātu uzņēmuma efektivitāti un rentabilitāti. Sabīne Noisa (Sabine Neuß), Jungheinrich AG Tehniskās vadības valdes locekle, saka: "Ar jauno rūpnīcu palielinām mūsu ražošanas tīkla jaudu Eiropā un nodrošinām, ka arī nākotnē būs iespējams apmierināt pastāvīgi pieaugošo pieprasījumu pēc mūsu materiālu pārvietošanas iekārtām. Čomutovā esam uzbūvējuši vienu no modernākajām autokrāvēju ražotnēm pasaulē. Es ar to ļoti lepojos un priecājos, ka tagad ir uzsākta ražošana.”

Jaunā rūpnīca pašlaik vēl darbojas vienā maiņā; vidējā termiņā rūpnīca pāries uz trīs maiņu darbu, lai ražotu visu diennakti. Jungheinrich plāno pakāpeniski pārcelt visu autokrāvēju ražošanu uz Čomutovas rūpnīcu. Pārvietošana atbrīvos papildu jaudu Norderštetes rūpnīcā, ko uzņēmums izmantos, lai arī tur nodrošinātu turpmāku izaugsmi. Norderštetes ražotnē Jungheinrich paplašinās produkcijas portfolio, iekļaujot tajā arī citu pasūtījumu komplektētāju daļas.

Jungheinrich ir izvirzījis mērķi radīt ilgtspējīgu vērtību, un  tāpēc, projektējot jauno rūpnīcu, īpašu uzmanību pievērsa arī efektivitātei un ilgtspējai. Visās rūpnīcas iekārtās, sākot ar darba vietām un beidzot ar sarežģītām ražošanas iekārtām, iekļautas modernas tehnoloģijas, piemēram, jauna ražošanas vadības sistēma. Papildus zaļās elektroenerģijas izmantojumam un uzstādītam siltumsūknim arī īpaša siltumizolācija biroju sektorā nodrošina vēl lielākus enerģijas ietaupījumus. Jungheinrich samazina ūdens patēriņu, izmantojot lietusūdens savākšanas iekārtas. Turklāt rūpnīca atrodas 1,5 hektārus lielā zaļā platībā ar vietējas izcelsmes krūmiem un kokiem un tādējādi veicina vietējo bioloģisko daudzveidību.

Pirmais Čomutovas bīdmasta krautņotājs tiks nosūtīts uzņēmumam “Marie” Francijā, kas ir viens no nozīmīgākajiem Francijas gatavo maltīšu un makaronu tirgū. ETV 216i iekļauts Jungheinrich POWERLiNE klāstā, un tajā ir iebūvēts litija jonu akumulators. Tas tiek uzskatīts par kategorijas kompaktāko un jaudīgāko bīdmasta krautņotāju.

Vai Jums ir jautājumi?