+371 67813916 Servisa tālruņa līnija Bezmaksas tālruņa numurs
Kontaktveidlapa
Informatīvais biļetens
JT Energy Systems
04.10.2022

JT Energy Systems atklāj 25 MW akumulatoru krātuvi

30.09.2022., Freiberga Saksijā, Vācija. JT Energy Systems atklāja 25 MW akumulatoru krātuvi Freibergā, klātesot Saksijas federālās zemes premjerministram Mihaelam Krečmeram (Michael Kretschmer). Megaakumulators ir vislielākais Saksijā un viens no visjaudīgākajiem tāda veida akumulatoriem Vācijā.

JT Energy Systems, kas ir akumulatoru ražotāja Triathlon un Jungheinrich AG kopuzņēmums, nākotnē savā Freibergas akumulatoru krātuvē glabās galvenokārt atjaunīgo elektroenerģiju. Elektroenerģijas pārprodukcijas brīžos tā tiks uzkrāta un vēlāk pēc vajadzības atkal piegādāta elektrotīklam. “Īpaši, ņemot vērā pašreizējo enerģijas trūkumu, mums ir nepieciešami efektīvi veidi, kā uzglabāt reģeneratīvo enerģiju. Šim nolūkam mūsu megaakumulators ir lielisks risinājums. Uzglabāšanas sistēma palīdz stabilizēt enerģijas cenas un sekmīgi īstenot enerģijas apgrozību,” saka JT Energy Systems rīkotājdirektore Reinhilda Kīne Reinhild Kühne).

Enerģijas uzglabāšanas sistēma sastāv no vairāk nekā 10 000 akumulatoru moduļu. Liela daļa no tiem ir lietoti litija jonu akumulatori, kas pēc veiksmīgas pielietošanas (galvenokārt elektriskajos dakšu krautņotājos, kā arī automobiļu nozarē) tiek izmantoti atkārtoti. “Litija jonu akumulatorus parasti var izmantot ilgāk nekā elektriskos transportlīdzekļus, kuros tie ir uzstādīti. Tādas stacionāras enerģijas uzkrāšanas sistēmas kā mūsējā Freibergā ir loģiska konsekvence, lai akumulatorus varētu saprātīgi turpināt izmantot vēl ilgu laiku,” saka Kīne.

Litija jonu akumulatoru turpmāka izmantošana pēc tam, kad tie izmantoti elektriskajos transportlīdzekļos, parasti ilgus gadus, ir īpaši efektīvs, ilgtspējīgs un resursus taupošs ieguldījums enerģijas pārejā. JT Energy Systems analizē izmantoto enerģijas moduļu stāvokli, tos klasificē ar MI palīdzību un nepieciešamības gadījumā atjauno. Atbilstoši aprites ekonomikas idejai tiek nodrošināts maksimāli ilgs akumulatoros izmantoto resursu un izejvielu lietderīgās izmantošanas laiks. Kīnes vārdiem: “Tā kā pēdējos gados strauji pieaug litija jonu akumulatoru elektrisko transportlīdzekļu īpatsvars, JT Energy Systems prognozē, ka nākotnē pieaugs to akumulatoru skaits, kas tiks atkārtoti izmantoti stacionārajās krātuvēs.”

Uzņēmumu JT Energy Systems 2019. gadā kopīgi nodibināja akumulatoru ražotājs Triathlon un Hamburga bāzētais Jungheinrich, kas specializējas intraloģistikā. Kopuzņēmums ražo enerģijas sistēmas rūpnieciska pielietojuma elektriskajiem transportlīdzekļiem. Uzņēmums atrodas Freibergā, Saksijā, un apkalpo strauji augošo pieprasījumu pēc inovatīvām un ilgtspējīgām enerģijas un akumulatoru sistēmām. Uzņēmumam ir īpašas zināšanas un prasmes lietotu litija jonu akumulatoru remontā un atjaunošanā. Klasificējot un novērtējot akumulatoru atlikušo darbības laiku, uzņēmums paļaujas uz Drēzdenes sabiedrības NOVUM engineering GmbH zinātību, kurš ir eksperts akumulatoru monitoringā, kas balstīta MI.

Akumulatoru krātuvi Freibergā plānoja un būvēja vietējais partneruzņēmums TRICERA energy GmbH. Uzņēmums specializējas stacionāro noliktavu tehnoloģijā un rūpniecisko noliktavu risinājumos. JT Energy Systems un tās akcionāri, uzņēmumi Jungheinrich un Triathlon, sper būtisku soli, lai konsekventi īstenotu savu ilgtspējības stratēģiju, investējot šajā nākotnes tehnoloģijā.

Vai Jums ir jautājumi?