+371 67813916 Servisa tālruņa līnija Bezmaksas tālruņa numurs
Kontaktveidlapa
Informatīvais biļetens
Ecovadis 2022
18.10.2022

Jungheinrich atkal saņem ilgtspējas platīna sertifikātu

Jungheinrich ierindojas starp vienu procentu ilgtspējīgāko uzņēmumu visā pasaulē

Atkal saņemta EcoVadis balva ar izciliem rezultātiem vides aizsardzībā

Konsekventa klimata stratēģija, kuras pamatā ir detalizēta CO2 bilance

Jau otro reizi pēc kārtas Jungheinrich ir piešķirts EcoVadis Platinum ilgtspējas sertifikāts. Tā intraloģistikas eksperts ierindojas starp 1 % vislabāko pasaules uzņēmumu vides aizsardzības, cilvēktiesību un ilgtspējīgu iepirkumu jomā.

Kā uzņēmumiem veicas ar korporatīvo atbildību? EcoVadis reitinga aģentūra pārbaudīja vairāk nekā 100 000 uzņēmumu visā pasaulē, lai atbildētu uz šo jautājumu. Tikai visilgtspējīgākajam vienam procentam no tiem EcoVadis piešķir augstāko platīna sertifikātu. Jungheinrich nu jau otro reizi pēc kārtas ir saņēmis šo augstāko ilgtspējības novērtējumu, tādējādi tas atkal atzīts par vienu no ilgtspējīgākajiem uzņēmumiem pasaulē, norāda EcoVadis. Jungheinrich AG valdes priekšsēdētājs Dr. Larss Bržoska (Dr. Lars Brzoska) skaidro: “Jungheinrich rada ilgtspējīgu vērtību — to apliecina atkal iegūtā EcoVadis Platinum balva. Kā ģimenes uzņēmumam mūsu prasība ir apvienot inovatīvus produktus un ekonomiskus panākumus ar ekoloģisko un sociālo atbildību.”

EcoVadis izsaka īpašu atzinību Jungheinrich veikumam vides aizsardzībā, novērtējot uzņēmuma saistības šajā jomā kā “izcilas”. Jungheinrich konsekventi tiecas uz mērķi kļūt oglekļa neitrāls un ir skaidri apņēmies izpildīt Parīzes 1,5 grādu klimata mērķi. EcoVadis vērtējumā tika iekļauta arī atjaunojamo energoresursu izmantošana, piemēram, ražojot savu saules enerģiju, izmantojot fotoelektriskās sistēmas. Turklāt Jungheinrich pirms vairākiem gadiem pieņēma savu Darba un cilvēktiesību kodeksu, kurā ir apņēmušies iesaistīties visi tiešās tirdzniecības uzņēmumi 41 pasaules valstī. Lai nodrošinātu ilgtspējīgu iepirkumu, Jungheinrich sistemātiski izvērtē savu piegādātāju rīcību cilvēktiesību, vides un atbilstības jomā. Pašlaik tajā ir iesaistīti vairāk nekā 700 piegādātāju, kuri pārstāv vairāk nekā 75  procentus no Jungheinrich kopējā iepirkuma apjoma.

Pašreizējais platīna novērtējums ir ceturtā reize pēc kārtas, kad EcoVadis ir piešķīris augstāko sertifikāciju uzņēmumam Jungheinrich. 2019. un 2020. gadā Jungheinrich pirmo reizi saņēma Zelta balvu, bet 2021. gadā — Platīna. Uzņēmums turpina konsekventi virzīt uz priekšu savu apņemšanos attiecībā uz ilgtspējību.

EcoVadis kā viena no vadošajām korporatīvās atbildības vērtēšanas institūcijām pasaulē ir novērtējusi vairāk nekā 100 000 uzņēmumu visā pasaulē. Metodoloģijas pamatā ir starptautiskie ilgtspējības standarti, un tajā ņemtas vērā vairāk nekā 200 iepirkumu kategorijas un vairāk nekā 175 valstis. Novērtējuma pamatā ir 21 rādītājs četrās jomās: vide, darba un cilvēktiesības, ētika un ilgtspējīgi iepirkumi.

Vai Jums ir jautājumi?