+371 67813916 Servisa tālruņa līnija Bezmaksas tālruņa numurs
Kontaktveidlapa
Informatīvais biļetens
PM_22_WP_03_EcoVadis

Platīna sertifikāts par korporatīvo atbildību — Jungheinrich starp pasaules ilgtspējīgākajiem uzņēmumiem

Jungheinrich ir ierindojas starp “TOP 1 %”  ilgtspējīgākajiem uzņēmumiem visā pasaulē

Rādītāji vides aizsardzībā, cilvēktiesībās un ilgtspējīgos iepirkumos ir virs vidējā snieguma

Balva par caurredzamu apņemšanos nodrošināt ilgtspējību

Jungheinrich īsteno savu korporatīvo atbildību kā reti kurš cits uzņēmums. Kā atzinību reitingu aģentūra EcoVadis piešķīrusi Grupai platīna sertifikātu par augstākā līmeņa ilgtspējību. EcoVadis ir viena no pasaulē vadošajām institūcijām, kas vērtē korporatīvo atbildību un piešķir platīna statusu tikai vienam procentam sertificēto uzņēmumu. Kopumā EcoVadis ir analizējis vairāk nekā 85 000 uzņēmumu ilgtspējību.

Dr. Larss Bžoska (Lars Brzoska), Jungheinrich AG valdes priekšsēdētājs: “Jungheinrich rada ilgtspējīgu vērtību. Mums kā ģimenes uzņēmumam tas konkrēti nozīmē, ka mēs apvienojam sociālo un ekoloģisko atbildību ar rentablu izaugsmi. Šis paštēls ir mūsu dzinulis, lai veidotu nākotnes intraloģistiku un noliktavu. Platīna EcoVadis sertifikāts ir lielisks apliecinājums mums un, protams, vienlaikus pienākums turpināt savu ceļu arī turpmāk.”

Kā iemeslu Jungheinrich platīna sertifikācijai EcoVadis min uzņēmuma intensīvos ilgtspējas pasākumus, galvenokārt kategorijās: vide, darbs un cilvēktiesības un ilgtspējīgi iepirkumi. Piemēram, pirms daudziem gadiem Jungheinrich apņēmās ievērot savu darba un cilvēktiesību kodeksu visās savās pārdošanas vienībās 40 valstīs visā pasaulē. Turklāt Grupa ir skaidri apņēmusies sasniegt Parīzes nolīguma 1,5 grāda klimata mērķrādītāju un paziņojusi savu nodomu sasniegt klimata neitralitāti visā Grupā. Šajā kontekstā Jungheinrich pievienojusies arī plaši zināmajai Zinātnē balstītu mērķu iniciatīvai (Science Based Targets). Grupa jau lieto tikai zaļo elektroenerģiju visās Vācijas pilsētās, kur tā darbojas. Pašlaik tiek pārveidotas ārvalstu filiāles un ražotnes. Vienlaikus uzņēmums sācis aprīkot vairākas vietas ar fotoelektriskajām sistēmām, lai ražotu paši savu saules enerģiju.

Šis novērtējums ir jau trešais EcoVadis piešķirtais apbalvojums pēc kārtas. Jungheinrich jau saņēma zelta sertifikātus 2019. un 2020. gadā. Uzņēmums konsekventi attīstīs savu ilgtspējas saistības arī turpmāk. Nākamajā posmā ilgtspējas principi tiks vēl vairāk paplašināti produktu izstrādes procesā, vienlaikus stiprinot sadarbību ar piegādātājiem.

Vairāk par EcoVadis ilgtspējības vērtējumu platformu: https://www.ecovadis.com/

Par Jungheinrich

Jungheinrich dibināts 1953. gadā un ir viens no pasaules vadošajiem intraloģistikas risinājumu piegādātājiem. Jungheinrich ar plašu rūpniecisko iekrāvēju, automatizēto sistēmu un pakalpojumu klāstu piedāvā saviem klientiem pielāgotus risinājumus Ceturtās rūpnieciskās revolūcijas izaicinājumiem. Grupas galvenā mītnes vieta ir Hamburgā, to pārstāv pašu tiešās pārdošanas uzņēmumi 40 valstīs, kā arī partneru uzņēmumi vēl aptuveni 80 valstīs. Jungheinrich nodarbina 18 000 cilvēku visā pasaulē un 2020. gadā sasniedza 3,81 miljardu eiro pārdošanas apgrozījumu. Jungheinrich akcijas reģistrētas MDAX biržā.

Vai Jums ir jautājumi?