+371 67813916 Servisa tālruņa līnija Bezmaksas tālruņa numurs
Kontaktveidlapa
Informatīvais biļetens
Vahle AKL
19.07.2019

VAHLE atver mūsdienīgu automatizētu sīkpreču noliktavu

• Visaptveroša ražošanas un loģistikas modernizācija

• Loģistikas platības dubultošana sīkpreču noliktavā

• Rūpnīcas enerģijas patēriņa samazināšana pat par 25 %

Kāmena, Vācija. PAUL VAHLE GmbH & Co. KG Kāmenā ir atvēris vienu no modernākajām šāda veida materiālu plūsmas sistēmām. Ar šo tiek oficiāli noslēgta noliktavas modernizācija, kas izmaksāja 2,5 miljonus eiro. Mobilo rūpnieciskā pielietojuma sistēmu nodrošinātājs no šī objekta apgādā saistīto ražotni ar atsevišķiem komponentiem. Tūlīt pēc pasūtījuma saņemšanas sākas pasūtījumu automātiskā komplektēšana ar Jungheinrich izgatavoto jaunāko noliktavu aprīkojumu. Uz rūpnīcas oficiālo atklāšanu ieradās politiķi, uzņēmēji un administratori.

“Ar šo investīciju uzņēmums Vahle ir katapultēts nākotnē, izveidojot pamatu visu augšupējo un lejupējo ražošanas procesu ilgtspējīgai optimizācijai,” izsakās Paul Vahle GmbH & Co. KG izpilddirektors un rīkotājdirektors Ahims Draiss (Achim Dries). Jaunās sistēmas centrā ir automatizēta sīkpreču noliktava ar 7314 glabāšanas vietām. Kastes, kuru izmēri ir 600 × 400 un 300 × 400 milimetri, tiek glabātas dubultā vai četrkāršā dziļumā un šķērsām. Tās apkalpo celtnis, kuru Jungheinrich uzskata par jaudīgāko šīs klases krautņotājkrānu, un tā pārvietošanās ātrums ir seši metri sekundē. Ir uzbūvēta arī noliktava ar platām ejām, leņķveida balstu plaukti garu preču glabāšanai un caurbraucamās plauktu sistēmas. Modernizācijas rezultātā loģistikas zona ir gandrīz dubultota līdz aptuveni 3500 kvadrātmetriem.

“Līdz ar sīkpreču noliktavas īstenošanu, VAHLE ir pirmais uzņēmums pasaulē, kas izmanto Jungheinrich 2018. gadā ieviesto Miniload STC,” skaidro Jungheinrich atbildīgais projekta vadītājs Jirgens Vāgenknehts (Jürgen Wagenknecht). Tai ir enerģijas glabāšanas ierīces, ko sauc par SuperCaps un kas ir īpaši pielāgotas krautņotājceltņa kustību īpašībām. Tās uzglabā bremzēšanas procesu laikā atbrīvoto enerģijas un paātrinājuma laikā to ievada atpakaļ piedziņas sistēmā. “Tādējādi mūsu enerģijas vajadzības tiek samazinātas pat par 25 %, jo īpaši krautņotājceltnim nepieciešamā jauda, salīdzinājumā ar parastajām sistēmām,” stāsta Draiss.

VAHLE kontaktsliežu sistēma vConductor VKS 6 nodrošina jaudas pārvadi. “Esam uzstādījuši labākos komponentus no tiem, kas šobrīd pieejami tirgū,” saka Draiss. “Tādējādi mēs nodrošinām ne tikai savas sīkpreču noliktavas veiktspēju, bet arī dodam iespēju saviem klientiem redzēt kontaktsliežu sistēmu darbībā.” Sistēma ir izstrādāta arī maksimālai telpas izmantošanas efektivitātei. Izmantojot novatorisku sliežu konstrukciju un piedziņas sistēmu, kas ietaupa vietu, pateicoties tās integrācijai masta pamatnē, krautņotājceltnis realizē savā klasē mazākos piekļuves izmērus. Tādējādi ir nepieciešams mazāk vietas, vienlaikus palielinot noliktavas ietilpību un caurlaidspēju. Lai vēl vairāk uzlabotu pasūtījumu komplektēšanas sniegumu pārvadājumu loģistikā, paralēli automatizētajai sīkpreču noliktavai tika uzstādīta moderna sistēma ar atlasi pēc gaismas signāla. Tā ir savienota ar caurbraucamo plauktu un paredzēta līdz 600 ātras kustības komponentiem.

Par Paul VAHLE GmbH & Co. KG

Paul VAHLE GmbH & Co. KG ir mobilo industriālo pielietojumu sistēmu nodrošinātājs. Kopš uzņēmuma nodibināšanas 1912. gadā tas ir piegādājis personalizētas enerģijas un datu pozicionēšanas sistēmas dažādām pielietojumu jomām visā pasaulē. Tā uzmanības centrā ir celtņu tehnoloģiju, intraloģistikas, ostu tehnoloģiju, automobiļu, cilvēku pārvietošanas un izklaides braucienu nozares. Tostarp uzņēmums ir pazīstams ar Paula Fāles (Paul Vahle) izstrādāto pirmo vara kontaktsliedi 1912. gadā.

Paul VAHLE GmbH & Co. KG ir daļa no VAHLE Group, un tā galvenā mītne atrodas Vācijas pilsētā Kāmenā. Uz vērtībām orientēto ģimenes uzņēmumu raksturo ilgtspējīga domāšana un rīcība, kvalitāte, inovācijās un orientēšanās uz risinājumiem. Grupas ieņēmumi pārsniedz 120 miljonu eiro visā pasaulē. No vairāk nekā 750 darbiniekiem aptuveni 630 strādā Vācijas objektos Kāmenā un Dortmundē, kā arī divpadsmit valstu tirdzniecības birojos. VAHLE aktīvi darbojas vairāk nekā 50 valstīs visā pasaulē ar divpadsmit meitasuzņēmumiem un pārstāvjiem.

Vai Jums ir jautājumi?