+371 67813916 Servisa tālruņa līnija Bezmaksas tālruņa numurs
Kontaktveidlapa
Informatīvais biļetens
Batteriespeicher_Rendering

JT Energy Systems būvē akumulatoru uzglabāšanas 25 MW sistēmu

Lielākā Saksijas akumulatoru noliktava

Lietotu litija jonu akumulatoru pārstrāde

Elektromobilitātes viedā apvienošana ar enerģētikas pārkārtošanu

Hamburga/Freiberga, 18.01.2022. JT Energy Systems piešķir litija jonu akumulatoriem jaunu dzīvi un nākotnē ražos CO2 neitrālus akumulatorus — Jungheinrich un Triathlon kopuzņēmums Freibergā, Saksijā, būvē ļoti elastīgu akumulatoru uzglabāšanas noliktavu, kuras maksimālā jauda ir 25 MW. Rūpnīca ir lielākā šāda veida ražotne Saksijā un viena no jaudīgākajām Vācijā. Lielapjoma uzglabāšanas sistēma cita starpā sastāv no lietotiem litija jonu akumulatoru moduļiem, kas tiks atkārtoti izmantoti pēc veiksmīgas izmantošanas elektriskajos krautņotājos un automobiļu nozarē. Nākotnē akumulatoru glabāšanas noliktava tiks izmantota, lai pēc īpašiem pieprasījumiem ražotu 100 % CO2 neitrālus akumulatorus. Megaakumulatora uzdevums ir reģeneratīvās elektroenerģijas pagaidu uzkrāšana, elektrotīkla stabilizācija un steidzami nepieciešamas maksimālās jaudas enerģijas nodrošināšana. Projektu īsteno vietējā uzņēmuma Tricera Energy GmbH liela mēroga akumulatoru uzglabāšanas eksperti. Ar šo vērienīgo projektu iesaistītie uzņēmumi virza pāreju uz tīru enerģiju un izceļ lielo potenciālu, kas slēpjas elektromobilitātes un enerģētikas pārejas viedo tīklu veidošanā. Transportlīdzekļu nolietoto akumulatoru pārstrāde stacionārās uzglabāšanas sistēmās ir būtiska Jungheinrich ilgtspējības stratēģijas sastāvdaļa, lai efektīvi un ekonomiski izmantotu resursus aprites ekonomikas izpratnē.

Litija jonu akumulatoru atkārtota izmantošana pēc gadiem ilgas lietošanas elektriskajos transportlīdzekļos ir īpaši efektīvs, ilgtspējīgs un resursus taupošs ieguldījums enerģētikas pārkārtošanā. JT Energy Systems klasificē lietotos enerģijas moduļus un vajadzības gadījumā tos atjauno, lai nodrošinātu maksimālu resursu kalpošanas laiku. Tā kā pēdējo gadu laikā ievērojami palielinājies elektrisko transportlīdzekļu īpatsvars, JT Energy Systems prognozē, ka nākotnē arvien vairāk akumulatoru tiks izmantots atkārtoti stacionārās uzkrāšanas glabātuvēs.

“Elektromobilitāte strauji attīstās. Šobrīd visā pasaulē tiek izmantots vairāk nekā 1 miljons Jungheinrich elektroiekrāvēju. Aizvien palielinādamies daļa no tiem ir aprīkoti ar modernāko litija jonu tehnoloģiju. Litija jonu akumulatori ir īpaši izturīgi. Tos parasti var izmantot ilgāku laiku nekā elektrotransportlīdzekļus, kurus tie darbina daudzus gadus. Stacionārās enerģijas uzkrāšanas sistēmas, piemēram, Freibergā, ir loģiskas sekas litija jonu akumulatoru atkārtotai izmantošanai un tādējādi sniedz nozīmīgu ieguldījumu enerģētikas pārkārtošanas procesā,” skaidro JT Energy Systems izpilddirektore Reinhilda Kīne (Reinhild Kühne).

Uzņēmumu JT Energy Systems 2019. gadā kopīgi nodibināja Hamburgas intraloģistikas speciālists Jungheinrich un akumulatoru ražotājs Triathlon. Kopuzņēmums ražo enerģijas sistēmas elektriskajiem transportlīdzekļiem ar rūpniecisku pielietojumu. Uzņēmums atrodas Freibergā, Saksijā, un tas apmierina strauji augošo pieprasījumu pēc inovatīvām un ilgtspējīgām enerģijas un akumulatoru sistēmām. Uzņēmumam ir īpaša pieredze lietotu litija jonu akumulatoru remontā un pārstrādē. Klasificējot un novērtējot akumulatoru atlikušo kalpošanas laiku, uzņēmums izmanto zinātību, ko sniedz Drēzdenes kompānija NOVUM engineerING GmbH, eksperts MI balstītā akumulatoru monitoringa jomā.

Vērienīgo akumulatoru uzkrāšanas sistēmu plāno un būvē vietējais partneris Tricera Energy GmbH, un tās pabeigšana ir plānota 2022. gada rudenī. Uzņēmums specializējas stacionārās uzglabāšanas tehnoloģijās un rūpnieciskos uzglabāšanas risinājumos. JT Energy Systems un tās daļu turētāji Jungheinrich un Triathlon, investējot šajā nākotnes tehnoloģijā, sper nozīmīgu soli, lai īstenotu savu ilgtspējības stratēģiju.

Komentārs: “Freibergā, Saksijā JT Energy Systems būvē akumulatoru uzglabāšanas 25 megavatu sistēmu, izmantojot pārstrādātus litija jonu akumulatorus.”

Par uzņēmumu Jungheinrich

Jungheinrich, dibināts 1953. gadā, ir viens no pasaulē vadošajiem intraloģistikas risinājumu piegādātājiem. Jungheinrich nodrošina saviem klientiem pielāgotus risinājumus, lai pārvarētu 4. rūpnieciskās revolūcijas izaicinājumus, piedāvājot plašu rūpniecisko autoiekrāvēju, automatizētu sistēmu un pakalpojumu klāstu. Grupai, kuras galvenā mītne atrodas Hamburgā, 40 valstīs visā pasaulē ir savi tiešās tirdzniecības uzņēmumi, kā arī vēl aptuveni 80 valstīs to pārstāv partneruzņēmumi. Jungheinrich visā pasaulē nodarbina 18 000 darbinieku, un 2020. gadā konsolidētais apgrozījums sasniedza 3,81 miljardu eiro. Jungheinrich akcijas ir iekļautas MDAX biržas sarakstā.

Par Tricera Energy GmbH

Ar elastīgām un modulārām akumulatoru uzglabāšanas sistēmām uzņēmums Tricera Energy GmbH veicina uz pieprasījumu orientētu, reģeneratīvu energoapgādi un tādējādi palīdz virzīt pāreju uz tīru enerģiju. Tiek realizēti gan autonomi, gan hibrīdi akumulatoru uzglabāšanas risinājumi (akumulators + PV/Wind/X). Izmantojot stratēģisko partneru uzņēmumus, ir pieejami lieli vērtības ķēdes posmi, sākot no akumulatora moduļa līdz gatavai pilnai sistēmai. Tas dod iespēju izstrādāt jaunas koncepcijas uzglabāšanas sistēmām akumulatoru pirmajai, otrajai un pēdējai dzīvei.

Vai Jums ir jautājumi?